.Tanulmányok
Tanulmányok
 Vidra fajmegőrzési terv
Vidra fajmegőrzési terv Ez év januárjában javaslatot tettem arra, hogy legyen hazánkban egy vidrára kidolgozott fajmegőrzési terv. Többek kérésének teszek eleget azzal, hogy a honlapon egybeszerkesztett letölthető dokumentumként is hozzáférhetővé teszem
   
Tanulmányok
 Az orvvadászatról
Az orvvadászatról Orvvadászat és orvhalászat – mi váltja ki, mit tehetünk ellene?
Beszéljünk róla!
   
Tanulmányok
 Ragadozók
Ragadozók Nemszeretem ragadozó emlőseink: hazánk menyétféléi (Szakirodalmi tallózás).
Kiadó: Alapítvány a vidrákért
Összeállította: Gera Pál
ISBN: 963 86632 7 8
   
Tanulmányok
 Menyétfélék
Menyétfélék Ez a dokumentum egy általam útjára indított kezdeményezés eredeti szövegjavaslata, majd az arra érkező szakmai hozzászólások és észrevételek összedfoglalója.
   
Tanulmányok
 Hermelin könyv    
Tanulmányok
 Lutra és társai    
Tanulmányok
 Utolsó jelentés
Utolsó jelentés Az "Alapítvány a Vidrákért" szervezet által 1995 és 2007 között koordinált magyarországi vidravédelmi programok összefoglaló dolgozata.
   
Tanulmányok
 Vidra etológia 1.    
Tanulmányok
 Vidra 2010-1
Vidra 2010-1 A 2007 őszén lezárt állomány-felmérési programjainkat követően is számos bejelentés érkezett az alapítvány publikus címeire, amelyeket 2010-ben rendszereztem. Fontosnak tartottam, hogy a bő három év alatt tudomásomra jutott információkat az érintett szamai közösségekkel megismertessem - igaz, az összefoglalóban feldolgozott adatok komolyabb következtetés levonására nemigen alkalmasak. De hát "jelzések", amelyek figyelmen kívül hagyása felelőtlenség lenne, már csak azért is, mert 2007 ősze óta ninsc szervezett vidraállomány-kutatás Magyarországon.
   
<  1 2 3 4
Keresés
Bejelentkezés